Cocktails til maden? Kan man virkelig det?!

”Cocktails til maden”; spørger du måske med et skeptisk smil på læben. ”Kan man overhovedet drikke cocktails til maden?” Svaret er meget kort og ligetil: Ja, det kan man bestemt! Faktisk er det slet ikke så tosset en idé, som det måske lige først lyder. For cocktails kan noget helt specielt.

Cocktails til maden en sommeraften-date night 

Cocktails er lige så stille ved at snige sig fra baren og ind på middagsbordet. Normalt hører cocktails til starten på en middag, men det er lige så langsomt ved at ændre sig i Danmark. Det har længe været anderledes i store lande som USA eller England. Der har man et helt andet syn på cocktails. De ved, at cocktails kan være andet end en punchbowl med hyldeblomst som velkomstdrink. Det kan du læse mere om her.

Der er mange gode grunde til, at cocktails er et rigtig godt alternativ som drikkevare til maden:

Først og fremmest er cocktails lækre. De kan noget, som fx vin eller øl ikke kan: De ser luksuriøse og interessante ud. Derfor bliver ens middag automatisk lidt mere lækker og interessant, hvis der bliver serveret en cocktail til. 

En anden og helt essentiel grund til cocktailens fremmarch som en del af middagen er, at der er så mange muligheder med cocktails! Du kan kreere din cocktail fuldstændig, som du vil have den.

Cocktails kan kombineres og varieres i det uendelige: Er middagen let og vejret varmt, så kan du lave en let cocktail. Er menuen lammekød, kan cocktailen fx indeholde mynte. Er manden tung, som fx bøf bearnaise, så kan cocktailen matche fedmen fra saucen og det røde kød med en syrlig og tung cocktail.

På samme måde kan den valgte cocktail også varieres, så den passer lige præcis til din smag. Og dine gæster kan få deres cocktail lige præcis, som det passer dem. For der kan nemt skrue lidt på sødmen og surheden afhængig af smag. På den måde kan alle ved bordet drikke den samme cocktail, men få den twistet, så den matcher den enkeltes behov.

Det kan man ikke med nogen anden drik end cocktailen :)

Forfatter

Kathrine Sandberg Nielsen

comments powered by Disqus